Cascara !

 

Thee van de koffiebes - zoet en fruitig !


Cascara wordt ook wel Poor man’s coffee of koffiebes-thee genoemd. Het is een infusie van de gedroogde schilletjes en vruchtvlees van de koffiebes.

Wanneer de koffiebes gewassen verwerkt wordt, is het velletje moeilijk om op te slaan. Meestal wordt een deel gebruikt als compost van de boerderij. In de Arabische staten en Afrika wordt de huid van de bessen gebruikt om een krachtige thee van te maken.

Welke smaken verwacht je bij een drankje dat gemaakt is van het vruchtvlees van een besje? Zoet? Klopt. Het is rijk aan suiker. Daarnaast kun je er veel vruchtenaroma’s in ontdekken, zoals rozenbottel, mango, hibiscus, rode bessen, maar ook jasmijn en tabak! De smaak is afhankelijk van de koffievariëteit waarvan de koffiebes afkomstig is en de grond waarop de koffieplant groeit.

Ook heerlijk als Ice thee in combinatie bijvoorbeeld met rozenbottel, sinaasappel of andere vruchten theeën.

Zetadvies: 12 gram cascara per liter, water temperatuur: 90°C, 3 tot 5min laten trekken.