Matcha thee is de hoogste kwaliteits- thee van de wereld.
Matcha komt oorspronkelijk uit Japan waar het een ceremoniële taak heeft.
De Matcha struiken worden een paar weken voor de pluk overspannen met zonneschermen. Door dit proces worden de Matcha bladeren extra groen, gezonder en smaakvoller. Nadien worden de handgeplukte Gyokuro theeblaadjes gestoomd, gedroogd en éénvormig gesneden. Vervolgens gemalen tussen stenen wat een groen poeder oplevert. Alle handelingen van pluk tot malen, worden met de hand uitgevoerd en het malen van 30 gram Matcha kost ongeveer een uur!
Matcha bevat de sterkste antioxidanten, aminozuren, en het hoge chlorofylgehalte maakt de lijst gezondheidsvoordelen nog langer.
Laat u verrassen in de wereld van Matcha en geniet van de vele voordelen.
Hoe Matcha thee zetten ?
Zeef of schep 1 tot 2 bamboe lepels (naar smaak) aan Matcha in je kom. Zorg dat de kom ruim genoeg is zodat er nog ruimte is om de Matcha straks wat te kloppen.
Vervolgens kun je de Matcha met de 'Bamboo Whisk' zachtjes fijn stampen zodat de Matcha straks beter oplost en lekkerder schuimt.
Voeg een half kopje water (70-75 ml) toe van 75-80 °C ! Vermijd kokend water omdat dit de structuur en daarmee de delicate smaak van de Matcha aantast.
Klop de Matcha op de Bamboo Whisk met een "M" of "W" beweging, totdat je een fijne lichtgroene schuimlaag op de Matcha hebt. (ca 15 sec en zeker niet langer dan 30 sec want dan krijgt de thee een bittere smaak! )
Je kunt de Matcha direct uit de kom drinken zoals op traditionele wijze of even overgieten in een kopje.
Matcha thee maken is uiteindelijk zo moeilijk nog niet!
Matcha Hana - BIO
Matcha Hana - BIO
Herkomst : Japan
Voor deze edele, jadegroene Matcha worden handgeplukte Gyokuro theeblaadjes gestoomd, gedroogd en éénvormig gesneden. Vervolgens gemalen tussen stenen wat een groen poeder oplevert. Alle handelingen van pluk tot malen, worden met de hand uitgevoerd en het malen van 30 gram Matcha kost ongeveer een uur! In Japan wordt Matcha bewaard in een houten lakdoos: Natsume. Matcha bevat de sterkste antioxidanten, aminozuren, en het hoge chlorofylgehalte maakt de lijst gezondheidsvoordelen nog langer.
Zetadvies : 1/2 TL per 80 ml water | 80 C | de thee ca 15 sec schuimig opkloppen
Prijs voor 30 gram Matcha Hana in zwart potje
Matcha set 'Hana lichtgroen'
Matcha set 'Ansen'
Matcha kommenset 'Japanse Zen'
Matcha lepel
Matcha lepel
De Matcha Bamboe lepel is ideaal om de perfecte hoeveelheid thee uit het zakje/blikje te halen voor een heerlijke kop Matcha
Bamboo whisk
Bamboo whisk
Doordat deze borstel vele membramen heeft, steviger en zwaarder is gemaakt is deze perfect om je matcha mooi fijn te kloppen!
Matcha shaker
Matcha shaker
Shaker om een Matcha latte warm of koud te maken.
Doe de gewenste hoeveelheid Matcha en vloeistof in je shaker, even schudden en je tovert in een mum van tijd een heerlijk luchtig drankje tevoorschijn.
Inhoud : 600 ml.
Vaatwas- en microgolfbestendig.
Matcha Latte !
voor 1 kopje matcha latte
1 bamboe lepel Matcha (1/2 gram)
1 el warm water
60 ml water
1 glas melk
Materialen
Bamboewhisk
Doe de Matcha in een kommetje. Voeg hier een eetlepel warm water aan toe.
Meng dit met de bamboewhisk door elkaar tot een gladde pasta.
Voeg vervolgens 60 ml water (80 graden) toe. Klop dit met de bamboewhisk op met een snelle beweging in w-beweging, zodat er een schuimlaagje ontstaat.
Klop de melk op en voeg dit toe aan de Matcha.
En klaar is je Matcha latte. Voeg naar wens eventueel wat honing toe.