Groene thee wordt gezet met vers water op een temperatuur van ongeveer 85°C. Bij hogere temperaturen verbranden de antioxidanten en wordt de thee bitter. Warm vers water op tot deze temperatuur en voeg daarna de thee toe. Laat het water niet doorkoken zodat er voldoende zuurstof achterblijft waaraan de thee zich kan binden. Geef de theeblaadjes voldoende ruimte. Gebruik 2 flinke theelepels (2 gram) thee per kop en laat deze 3 minuten trekken, langer trekken kan de thee bitter of hard doen smaken. Voeg voor sterkere thee simpelweg meer thee toe. Groene thee kan meerdere malen opgeschonken worden.
Groene thee met Cactusbloesems
Zetadvies : 1-2 TL per tas | 85° C | 1-3 min
Chai Green
Chai Green
Groene thee met appel, kaneel, sinaasappel, cardamon, peper, koriander en kruidnagel
Zetadvies : 1-2 TL per kop | 85°C | 3-5 min
Detox
Detox
Gemengde kruiden met groene thee, brandnetel, citroengras, rozenbottel, kruizemunt, sinaasappelschil, paardebloem, mariadistel, gember, zwarte bessenblaadjes en passievrucht
Zetadvies : 2 flinke theelepels / 95°C / na 10-15 min afzeven.
Warm, langzaam sloksgewijs opdrinken. 2 tot 3x per dag en dit gedurende enkele weken.
Smaak kan men verbeteren met honing ;-)
Green Sencha
Green Sencha
Groene Sencha, special Grade.
Deze thee heeft een voortreffelijke smaak met honinggele kleur.
Land van herkomst: China
Zetadvies : 2 gram / 85 °C / 3 min
Een fijne groene Sencha aangevuld met lemongrass en citrusschil.
Ingrediënten: groene Sencha thee, lemongrass, citrusschil
Zetadvies : 2 gram per kop / 85°C / 3 min
Green Sunshine
Green Sunshine
Groene thee met johannesbessen, zonnebloem- en korenbloembloesems
Zetadvies: 1-2 TL per kop / 80°C / 2-4 min
Holy Night
Holy Night
Groene thee met noot-krokant strooisel (hazelnoot), rode pepertjes, amandelen, hibiscus, rozenbottel en korenbloembloesem
Zetadvies: 1-2 TL per kop / 85C / 3-5 min
Jasmijn met bloemen
Jasmijn met bloemen
Een groene thee vermengd met hele jasmijnbloesems.
Land van herkomst: China
Zetadvies : 2 gram per kop / 85°C / 3 min
Jasmijnparels (groene thee)
Jasmijnparels (groene thee)
Groene Jasmijnparels
Jasmijnthee van topkwaliteit, deze thee is met de hand gerold tot parels. De theebladeren worden enkel in het vroege voorjaar geplukt. Fris en delicaat van smaak.
Zetadvies : gebruik 2 tot 4 parels per kop van 200ml (naar eigen smaak), water opwarmen tot 80C en op de parels gieten, na een paar minuten ontvouwen de parels zich.
Je kunt gerust meerdere aftreksels maken van dezelfde theeblaadjes. Let er dan wel op dat je de thee telkens wat langer laat infuseren.
Vitamine Tea
Vitamine Tea
Groene thee, sinaasappel, goudsbloem, verbena, oranjebloesem, aroma, vitamine C
Zetadvies: 1-2 TL per kop / 85C /1-3 min